“The best part of sleepover was breakfast.”

Hoek van holland - Harwich - hoek van holland

 

Augustus 2018
We vertrokken met de boot naar Engeland, om daar 24 uur door te brengen en weer te vertrekken. We bekeken Harwich, we documenteerde het plaatsje, we sliepen in een hotel waar eigenlijk alleen gasten kwamen die de volgende dag vroeg de boot moesten hebben, en wij gingen met ze mee. De bootreis duurde één keer een hele nacht en één keer een hele dag op de boot. Achteraf stelden wij alle documentatie van ons spoedbezoek tentoon in het Fort 1881, in Hoek van Holland.

Ik maakte een opname van mijn scherm terwijl ik aan het werk was op de boot. Ik deed een korte, redelijk oppervlakkige, research over het begrip ‘op vakantie gaan’. Op de boot hingen verschillende posters met de tekst: ‘Everybody deserves a break’. Lang niet iedereen zag eruit alsof ze op vakantie waren. Zeker de vrachtwagenchauffeurs niet. Ik ontdekte tijdens deze research (waarvan de opname ontbreekt omdat mijn USB-stick uit de tv werd gestolen tijdens de tentoonstelling en ik geen back-up heb gemaakt) dat een risico van ‘reizen’ is, dat je erachter kan komen dat je misschien ergens anders op de wereld wilt wonen. Ik maakte een compilatie van een aantal opties waar je dan zou kunnen wonen en hoe dat er dan uit zou zien. En natuurlijk kwamen we ook allemaal andere dingen tegen.

Op het Fort 1881 wapperde acht vlaggen met afbeeldingen van wat thuis voor mij betekende op dat moment. Ze zwaaiden ons uit, toen we met de boot vertrokken en langs het fort voeren. Ze verwelkomde ons ook, toen we twee dagen later weer arriveerde.

 
Terwijl de boot zich klaar maakte te vertrekken zagen wij in de verte het onweer.

Terwijl de boot zich klaar maakte te vertrekken zagen wij in de verte het onweer.

 
P1010222.JPG
 
 

‘Had I told the sea what I felt for you, it would have left its shores, its shells, its fish and followed me.’